Bestrijding van vlooien en teken

Het hele jaar door

Beeld Exil Zomerkuur Hond LR brandbox V4Bij ons kunt u terecht voor effectieve middelen tegen vlooien en teken, ook op natuurlijke basis. Wij hebben producten om eventuele problemen te bestrijden, maar ook om te voorkomen.

Vraag advies bij onze kraam, wij helpen u graag!


Ook biologische bestrijdingsmiddelen

Ook hebben wij biologische Bio halsbandbestrijdingsmiddelen in ons assortiment, bijvoorbeeld een biohalsband. Deze band bevat natuurlijke olien die zich geleidelijk verspreiden over de huid en vacht waardoor de hond zich nog zelden krabt of bijt. Werkt gedurende vier maanden, lengte 64 cm., prijs € 7,45.
Ook verkrijgbaar voor de kat (35 cm., prijs € 6,45).
Voor beide artikelen geldt dat het dier minimaal twee maanden oud moet zijn.


Pas op voor permethrin-vergiftiging!

Katten kunnen niet tegen het middel permethrin, dat in vlooienbestrijdingsmiddelen voor honden gebruikt wordt.
Als u zowel honden als katten in huis heeft, moet u ervoor zorgen dat de kat niet in aanraking kan komen met het permethrin dat bestemd is voor de hond. Houd de dieren daarom altijd gescheiden totdat het bestrijdingsmiddel voor de hond volledig is opgedroogd.
Wanneer katten de permethrin bijvoorbeeld oplikken, kunnen ze eraan overlijden. Dit gebeurt helaas ook van tijd tot tijd.
Deze waarschuwing staat meestal ook op de verpakking van vlooienbestrijdingsmiddelen voor honden.


Hoe zit het nu eigenlijk met teken?

TeekDe larven van de teek overwinteren en worden weer actief als de buitentemperatuur stijgt. Ze groeien uit tot volwassen exemplaren en voeden zich met bloed van alles wat voorbij loopt (hond, kat, vogel, mens). De tekenbeten zelf zijn niet schadelijk. Mens en dier kunnen toch ziek worden van teken. Dat gebeurt wanneer een besmette teek zijn maaginhoud in het lichaam spuugt van degene die hij gebeten heeft. Het spugen van de teek is een gevolg van een onjuiste manier van verwijderen, bijvoorbeeld door erin te knijpen. Gebruik daarom altijd een tekentang of -scoop.

De ziekte van Lyme kunt u krijgen als u gebeten wordt door een teek die besmet is met de bacterie Borrelia Burgdorferi. Hoe langer de teek in de huid heeft gezeten, hoe groter de kans dat deze bacterie wordt overgedragen op mens of dier. Vaak zie je dan ringvormige uitslag rondom de beet, die overigens ook weer vanzelf verdwijnt.

Babesia of tekenkoorts wordt veroorzaakt door een teek die besmet is met de parasiet Babesia.
Honden kunnen hier heel ziek van worden (kortademigheid, koorts, bloed bij de urine). Als de besmette teek binnen 24 uur verwijderd wordt, krijgt Babesia geen kans om zich verder te verspreiden.

tekentangHet is dus belangrijk om uzelf en uw dieren regelmatig na te kijken op de aanwezigheid van teken. Wij verkopen hulpmiddelen die u kunt gebruiken om teken op de juiste manier te verwijderen. En uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor middelen tegen vlooien en teken zelf, al dan niet op biologische basis.
Heeft u vragen, dan krijgt u bij ons een deskundig en eerlijk advies.
Hurksestraat 34
5701 GZ Helmond
(0492) 5­46 897
de Dierelier. uw dierenspeciaalzaak op de markt.
© 2014 - 2019 De Dierelier VOF | alle rechten voorbehouden